woensdag, augustus 17, 2022

Zoeken

Photoguru grafisch. Afbeeldingen gemaakt met Photoshop, 3d studio max en een wacom tablet ... Ontdek
Photoguru nightlife. Sfeervolle afbeeldingen vol van kleur gemaakt tijdens concerten en festivals. ... Ontdek
Photoguru architectuur en transport. Gebouwen en voertuigen op een creatieve manier gefotografeerd. ... Ontdek
woensdag, 10 april 2019 12:18

Avondmaal stilleven

Geschreven door
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Ik ben zelf christelijk opgevoed en als christen heb ik het avondmaal vaak gevierd in de gemeente // kerk die ik op zondag bezoek.  Voordat ik vertel over hoe het ontwerp tot stand is gekomen wil ik met jullie delen waarom Christenen het laatste avondmaal vieren.

Wij vieren het avondmaal om de dood en opstanding van Jezus Christus te herdenken. Tijdens de viering eten we een stuk(je) brood en drinken we een slok wijn uit een zilveren beker. Het brood symbolisseerd het lichaam van Jezus Christus en de wijn zijn bloed.

 

Maar nu dan over het ontwerp. Zoals gewoonlijk heb ik ook dit ontwerp gemaakt in 3dstudio max en de nabewerking gedaan in photoshop. Ik wilde de afbeelding eenvoudig houden maar toch wat luxe exclusieve elementen erin verwerken.

Daarom heb ik ervoor gekozen een zilveren bord en beker in de afbeelding te verwerken. In het bord heb ik het logo van de kerk die ik bezoek verwerkt. Je ziet het logo ook terugkomen op de fles wijn en de zilveren beker.

Rood past mooi bij zilver en daarom een rood tafellkleed toegevoegd. Ik vond dat de afbeelding iets middeleeuws moest uitstralen en heb daarom een houten tafel ontworpen om de voorwerpen op te plaatsen.

De grootste uitdaging voor mij was om het brood in 3ds max te ontwerpen en de mand waar de fles wijn in ligt. Hier ben ik wel even zoet meegeweest om dit "geloofwaardig" eruit te laten zien.

Ik moet zeggen dat ik helemaal niet ontevreden ben met het resultaat! 

Wat vinden jullie ervan?

 

Meer weten over het Christelijk geloof?

https://www.gotquestions.org/

Wil je de leukste en gezelligste kerk in Amsterdam bezoeken?

Ga dan naar https://bgdeverbinding.nl/

Meer weten over het avondmaal?

Bekijk dan dit filmpje via de link https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=jfB23DmeWWw

Al 1217 keer gelezen! Laatst aangepast op woensdag, 10 april 2019 14:01
Meer in deze categorie: « Combat knife Freefighter Bastian »

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.