woensdag, mei 25, 2022

Zoeken

Photoguru grafisch. Afbeeldingen gemaakt met Photoshop, 3d studio max en een wacom tablet ... Ontdek
Photoguru nightlife. Sfeervolle afbeeldingen vol van kleur gemaakt tijdens concerten en festivals. ... Ontdek
Photoguru architectuur en transport. Gebouwen en voertuigen op een creatieve manier gefotografeerd. ... Ontdek
vrijdag, 18 november 2016 18:37

Retro sharp minidiscspeler

Geschreven door
Beoordeel dit item
(6 stemmen)

Ik heb het me zelf echt onnodig moeilijk gemaakt met dit ontwerp omdat er op internet niet echt goede referentiefoto's te vinden waren. 

Mijin ontwerp is gebaseerd op de Sharp md-sr 50. Deze minidiscspeler kwam uit in 2000 en ik heb er zelf ook eentje gehad. 

 In 2000 heb ik al eens een poging gewaagd om dit apparaat te ontwerpen. Ik was toen al bezig om het 3d ontwerpen onder de knie te krijgen. Maar mijn pogingen mislukten keer op keer. Je had in die tijd in Nederland niet echt goede betaalbare grafische opleidingen. Ik was zelf net van school af en nog een dure opleiding betalen was niet haalbaar. Ik heb mijn grafische ambities toen in de koelkast gezet en ben gaan fotograferen. Nu 16 jaar later leek het me leuk om de cirkel rond te maken en nogmaals een poging te wagen om dit appartaat zo realistisch mogelijk na te maken. 

Maar nogmaals ik had mezelf geen moeilijker project kunnen geven. Vooral omdat er geen goede referentiefoto's te vinden zijn van dit apparaat. Uiteindelijk na vele malen opnieuw beginnen is het me toch gelukt om met iets acceptabels te komen. Ik ben hier en daar een klein beetje afgeweken van het originele ontwerp maar ben zeer tevreden met het eindresultaat. Ik ben ook zeer blij met de vooruitgang die ik heb geboekt nu ik al anderhalf jaar bezig ben met mijn grafische opleiding.

Hieronder het eindresultaat:

 

 

 

Al 2494 keer gelezen! Laatst aangepast op dinsdag, 13 december 2016 20:39

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.