dinsdag, oktober 19, 2021

Zoeken

Photoguru grafisch. Afbeeldingen gemaakt met Photoshop, 3d studio max en een wacom tablet ... Ontdek
Photoguru nightlife. Sfeervolle afbeeldingen vol van kleur gemaakt tijdens concerten en festivals. ... Ontdek
Photoguru architectuur en transport. Gebouwen en voertuigen op een creatieve manier gefotografeerd. ... Ontdek
vrijdag, 13 mei 2011 14:41

Partyfotografie workshop

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 

Ik begeef me nu al bijna 8 jaar in de party en nightlife fotografie en langzamerhand kom je dan op het punt dat je kennis gaat overdragen. Ik deed dat al enige tijd voor de fotografen van Betribes.com maar nu werd ik recent benaderd om in samenwerking met kamera express een workshop partyfotografie te organiseren. De bedoeling was om samen met collega Roy Laros mensen voor één avond in de huid van een nightlife fotograaf te laten kruipen. Voor deze cursus kregen we de volledige medewerking van de populairste club in amsterdam de Escape Venue. Binnen de kortste keren was deze workshop totaal uitverkocht! Ik zal je zeggen ik had van te voren niet verwacht dat er zoveel animo zou zijn bij mensen om aan deze unieke avond deel te nemen. We wilden persé dat deelnemers met leuke foto's naar huis zouden gaan daarom lieten we de cursisten eerst naar ons kantoor in amstelveen komen om ze de theorie achter het fotograferen in een club of in situaties met snel wisselend licht bij te leren. Door middel van een presentatie mbv een beamer hebben we de cursisten zo goed mogelijk wat basiskennis proberen bij te brengen. Op kantoor hebben we een grote ruimte waar we het licht in een club kunnen simuleren en daar hebben we flink geoefend alvorens we met taxi-busjes naar de Escape werden gebracht.

 

Omstreeks 22:30 kwamen we aan en werden we door de eigenaar van de discotheek ontvangen en naar onze ruimte verwezen waar we onze apparatuur konden uitpakken. De deelnemers aan de workshop kregen ook drankmuntjes zodat ze tijdens het harde werken wat konden drinken. De club zelf was nog niet open dus iedereen kon rustig alles verkennen en zijn instellingen testen. Niet veel later gingen de deuren open en kwamen de eerste bezoekers binnen. Sommige cursisten gingen direkt aan de slag en wisten de aangeleerde theorie goed in de praktijk te brengen. Anderen hadden wat meer begeleiding nodig.

 

Een kleine anderhalf uur later waren de meste deelnemers druk aan het fotograferen alsof ze al jaren niet anders hadden gedaan! De resultaten mochten er ook zijn! Er bleken enkele natuurtalenten tussen te zitten die ik betere foto's heb zien schieten dan fotografen die het al jaren doen! Misschien zegt het wel iets over het huidige niveau van partyfotografen in het algemeen!

 

Omstreeks twee uur moesten we de club helaas alweer verlaten. Maar aan het enthousiasme en de reacties van de deelnemers te merken was het voor iedereen een meer dan geslaagde workshop partyfotografie geworden! De komende tijd gaan we nog meer van dit soort workshops organiseren. Ik kan niet wachten tot het zover is want dit smaakte naar meer! Hieronder wat foto's die de cursisten hebben gemaakt en enkele recencies / reacties.

 

Al 2133 keer gelezen!

Gerelateerde items (op tag)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.