zaterdag, december 04, 2021

Zoeken

Photoguru grafisch. Afbeeldingen gemaakt met Photoshop, 3d studio max en een wacom tablet ... Ontdek
Photoguru nightlife. Sfeervolle afbeeldingen vol van kleur gemaakt tijdens concerten en festivals. ... Ontdek
Photoguru architectuur en transport. Gebouwen en voertuigen op een creatieve manier gefotografeerd. ... Ontdek
donderdag, 07 januari 2016 21:25

Droid

Geschreven door
Beoordeel dit item
(11 stemmen)

Ik wist het al voordat ik aan de opleiding begon,  maar 3d ontwerpen is niet voor mensen die snelle resultaten willen zien. Dit simpele model opgebouwd uit redelijk makkelijk te modelleren vormen heeft me toch ongeveer een maand gekost om te maken. Het moeilijkste van dit project waren het lichaam en de helm. De rest was niet zo heel moeilijk. Voor mij persoonlijk was het moeilijke vooral hoe ik de robot eruit moest laten zien. Uitendelijk is het een strakke "cleane" look geworden met alleen op het lichaam en de oranje helm wat krassen en zwarte vegen. Op de armen heb ik dit ook een beetje aangebracht maar veel minder. Ik vind het altijd leuk om als ik een opdracht heb afgerond om deze nog een stapje verder te brengen dan daadwerkelijk de bedoeling was van de opdracht. In dit geval wilde ik de mech er een beetje duister uit laten zien in een soort van regenachtige beetje industriële omgeving neerzetten. Zo een omgeving modelleren en textureren is zeker mogelijk in 3ds max maar niet erg praktisch. Daarom heb ik verschillende renders gemaakt van de mech en deze voorzien van een Alpha channel zodat ik in photoshop de vorm van de mech kon uitsnijden en in photoshop d.m.v. foto's die omgeving kon creëren. En ik moet zeggen dat is toch aardig gelukt. 

droid front

droid quarterview

droid profileview

Al 2527 keer gelezen!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.