zaterdag, juli 02, 2022

Zoeken

Photoguru grafisch. Afbeeldingen gemaakt met Photoshop, 3d studio max en een wacom tablet ... Ontdek
Photoguru nightlife. Sfeervolle afbeeldingen vol van kleur gemaakt tijdens concerten en festivals. ... Ontdek
Photoguru architectuur en transport. Gebouwen en voertuigen op een creatieve manier gefotografeerd. ... Ontdek
dinsdag, 24 februari 2015 11:13

Goodbeye old, hello new logo!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(9 stemmen)

 

Soms ontwerp je iets en dan ben je ervan overtuigd dat je iets fantastisch hebt gemaakt terwijl dat in de praktijk dus niet het geval is.

Het oude logo was zo een ontwerp. Wanneer mensen het zagen legden ze niet meteen de link met iemand die fotografeert maar associeerden ze het meer met het beeldmerk van een automerk.

Een ander punt was dat het logo niet geschikt was om in verschillende ontwerpen te gebruiken door het kleurgebruik en de vorm ervan.

Uiteindelijk heb ik besloten om in het nieuwe ontwerp voor een beetje strakke minimalistische stijl te gaan. Waar je bij het oude ontwerp niet meteen zag wat het logo nu voor moest dienen is dit in het nieuwe ontwerp veel makkelijker. Je ziet meteen dat je met een fotograaf te maken hebt. Weliswaar eentje die ook erbij ontwerpt maar in hoofdlijnen blijf ik natuurlijk fotograaf. Wat ik ook prettig vind aan het nieuwe ontwerp is dat het je het bijna overal in kunt verwerken. Het maakt niet uit welke kleurcombinatie je gebruikt het logo blijft goed als dusdanig herkenbaar. Verder is het gelukkig niet een cliché ontwerp geworden. Ik wilde wel iets herkenbaars maar natuurlijk wel uniek. Een grote valkuil was om iets met een lens te gaan ontwerpen of iets dergelijks. Elementen die je in heel veel beeldmerken van fotografen terugziet. Ik ben wel voor het ontwerp van een camera gegaan maar deze is bijna in een abstracte stijl gemaakt en zeer minimalistisch. Door de minimalistische stijl heeft het ook een wat zakelijker karakter gekregen wat ik weer belangrijk vind in de manier waarop ik mezelf en mijn merk wil gaan presenteren naar klanten toe. Al met al ben ik blij met mijn nieuwe logo en past het goed in de nieuwe koers die ik als fotograaf / ontwerper ben ingeslagen!

 

Al 3487 keer gelezen! Laatst aangepast op dinsdag, 24 februari 2015 11:47

1 Reactie

  • Reactielink Raymond zaterdag, 28 februari 2015 08:07 Geplaatst door Raymond

    Veel beter dit!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.