vrijdag 20 april 2018

Blog Browser

 • Standaard
 • Titel
 • Datum
 • Willekeurig
 • Vroeger toen er nog arcade hallen waren was ik een enorme fan van het vechtspel final fight. Onderstaand ontwerp is
  Lees Verder
 • Ik kijk veel naar japanse animatie films en ik ben dol op het mecha genre. Ik had het idee in
  Lees Verder
 • Het heeft even geduurd maar eindelijk tijd gehad om weer iets nieuws te ontwerpen. Man ik kan niet geloven dat
  Lees Verder
Meer artikelen houd SHIFT ingedrukt om alles te zien Toon alles

vrijdag, 06 mei 2011 13:25

Bevrijdingsdag 2011

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De grootste publiekstrekker was de eerste Nederlandse zanger die een contract bij Mowtown heeft getekend, Waylon. Ik heb recent een Nikon 300mm f4.0 prime gekocht en deze wilde ik uitvoerig tijdens het evenement testen. Concertfotografie vergt weer hele andere vaardigheden dan partyfotografie. En als concertfotograaf heb je je aan nog strengere etiquette te houden dan wanneer je in een nachtclub fotografeert. Ik was als vroeg op de dam omdat ik verwachtte dat er veel pers aanwezig zou zijn. Ik wilde op tijd zijn om de beste plek te bemachtigen. De andere reden was dat ik wilde zien hoe het podium werd opgebouwd. Zo kon ik goed zien waar de hoofdlampen hingen en zo bepalen hoe ik mezelf moest opstellen tussen de artiest en de verlichting. Je wilt namelijk als concertfotograaf zo staan dat het licht in de rug van de artiest valt. Nadat ik die plek had gevonden was het wachten totdat het evenement begon. Langzaam maar zeker begon de dam vol te stromen. Veel fotografen hadden persbandjes maar omdat ik gewoon op een vrije dag bezig was had ik deze niet. Vandaar dat ik dus mijn 300mm bij me had. De fotografen die wel persaccréditaties hadden waren zwaar in het nadeel. Wat had de organistatie namelijk gedaan, de ruimte voor de officiële pers tot de tribune besloeg maar een afstand van 1 tot 1.5 m. De meeste fotografen die laat waren gekomen hadden ook allemaal telelenzen bij zich alleen was de afstand veel te klein om daar optimaal gebruik van te kunnen maken qua compositie. Ik stond zelf op grotere afstand en in het verlengde van het licht en kon dus veel makkelijker bruikbare foto's schieten. Het was dan ook amusant om te zien hoe dertig fotografen opgehokt in een kleine ruimte elkaar bijna de hersens insloegen om leuke plaatjes te kunnen schieten. Toen het concert eenmaal begon hoefde ik dus alleen op mijn instellingen te letten en hoefde ik niet of nauwelijks te verplaatsen. Ik kon gewoon lekker genieten van de muziek en lekker plaatjes schieten. Ik moet zeggen ik heb een heerlijke dag beleefd en genoten van de optredens van onder andere Waylon, Bastian en Zwartlicht.  Concertfotografie is dus net als partyfotografie niet makkelijk maar wat een kick geeft het als je met mooie foto's thuiskomt! Volgend jaar ben ik er weer bij! 

 

Al 910 keer gelezen! Laatst aangepast op zaterdag, 05 maart 2016 13:43
Meer in deze categorie: Partyfotografie workshop »

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk